Kemi og produkter

4.995,00 DKK

I emnet kemi og produkter skal du lære om nogle af de kemiske komponenter der bruges når vi plejer huden og du skal lære noget om de de mest gængse lægemidler, som påvirker huden.

Derved opbygger du en god basal og alsidig viden, som gør dig i stand til at vejlede dine kunder omkring deres produkter, men også at stoppe op, når tingene ikke giver mening.

Du får altså udviklet din kritiske sans og sunde fornuft med en god baggrundsviden.

I emnet kemi og produkter skal du lære om nogle af de kemiske komponenter der bruges når vi plejer huden og du skal lære noget om de de mest gængse lægemidler, som påvirker huden. 

Derved opbygger du en god basal og alsidig viden, som gør dig i stand til at vejlede dine kunder omkring deres produkter, men også at stoppe op, når tingene ikke giver mening. Du får altså udviklet din kritiske sans og sunde fornuft med en god baggrundsviden.

 

 

Varenummer (SKU): HUD-02 Kategorier: ,

Beskrivelse

Kosmetolog og Hudterapeut

Kosmetolog og hudterapeut via e-learning

Når du vælger at studere til kosmetolog eller hudterapeut via e-learning hos CliniCall Partner, får du en meget grundig uddannelse. Uddannelsen er certificeret, og eksamineret og du modtager et flot diplom efter endt eksamen.

Hudterapi

Når man som kosmetolog eller hudterapeut arbejder med hudpleje og hudplejeprodukter er der nogle basale begreber man skal have kendskab til. Ligeledes er det vigtigt at forstå hvordan hudplejeprodukter produceres, sammensættes og virker i huden. Denne spændende og nødvendige viden er vi nået til i modul 2.

Viden om ingredienser

Cremer, fluids, sera og olier m.m. indeholder mange kemiske komponenter fra fedtsyrer, parabener, alkoholer, parfumer, solfiltre osv. Man kender over 10 millioner kemiske stoffer, og ca. 95% af disse er organiske stoffer. I dette modul lærer du om alle de mange ingredienser, forskellige syrer m.m. der findes i de forskellige produkter. Herunder hører også læren om pH-værdier.

Vitaminer

Når man taler om hudpleje, kommer man ikke uden om vitaminer. Læren om hvordan vitaminerne påvirker vores hud og vores system får du også i dette modul. Hvilke vitaminer der anbefales til bestemte udfordringer, og hvilke vitaminer der forebygger, er utroligt spændende, og giver anledning til at se nærmere på indholdsstofferne i hudpleje produkterne. Her er det især spændende at se på de aktive ingredienser. Parfumer, parabener og konserveringsmidler fylder også i dette modul,  er det nødvendigt? Hvad er rigtigt/forkert? Dette og meget mere lærer du.

Kemi på kosmetolog og hudterapeut uddannelse

Dette modul er utroligt spændende og utroligt vigtigt. Modulet er basis for forståelsen af aktive ingredienser, ingredienser, syre, base, vitaminer og meget mere. Når du efterfølgende skal vælge produkter er det yderst vigtigt at du har helt styr på alt dette for at kunne behandle optimalt, og hjælpe dine kunder bedst muligt.

Hvis du synes det bliver lidt langhåret… Så hæng i, vi er lige her – og det bliver sjovere  😉

 

Studiestart

Du kan starte på denne uddannelse når som helst og hvor som helst.

Når du køber adgang til en uddannelse eller et modul kan der gå op til 24 timer, før du har adgang til dit studie. Du bliver løbende orienteret om, hvor langt i processen din oprettelse er. Så snart vi har oprettet dig i vores studiesystem får du mail herom. I denne mail finder du loginoplysninger, nyttig viden og en vejledning til at komme igang med dit online studie.

Når du har fået adgang til dit studie eller dit modul, anbefaler vi at du kigger alt dit materiale, opgaver m.m. igennem og danner dig et indtryk af, hvordan du kan strukturere din studietid på bedste vis.  I dit online klasse eller modul finder du en detaljeret læringsplan, som fortæller præcis, hvilke emner og opgaver der skal laves, samt hvor meget tid det forventes at du skal sætte af. Denne tid er dog beregnet ud fra et gennemsnit, og er derfor kun være vejledende. Nogle læser hurtigt og andre lidt langsommere og du gennemfører studiet i det tempo der passer til dig og dit liv.

Optagelseskrav

For at tage uddannelse hos CliniCall Partner er der selvfølgelig nogle krav du skal opfylde.

 • Du skal have gennemført foregående modul eller tilsvarende
 • Du skal have lyst til at lære og ikke være bange for at tage kontakt til din underviser
 • Du skal bruge en computer/tablet med adgang til internet og skriveprogrammer
 • Du skal have adgang til kamera (fx. på en smartphone) og scanner (dette findes i mange smartphones)
 • Du skal selv skaffe øvemodeller til de behandlinger du skal øve under dit uddannelsesforløb
 • Det er en god ide at have adgang til en printer, hvis du godt kan lide at udskrive vejledninger m.m.

Pris

Uddannelsens pris: kr. 4.995,-

Prisen inkluderer:

 • Fri adgang til hjælp og vejledning
 • Eksamensgebyr
 • Uddannelsesbevis
 • Pensum som du behøver

Øvrige omkostninger:
Ingen øvrige omkostninger.

Mesterlære
Du har mulighed for at aftale et såkaldt mesterlæreforløb med en virksomhed. Typisk vil det så være virksomheden, der betaler din uddannelse direkte til os, og du vil så blive ansat som elev i klinikken.
Hvis du skal ansættes som elev i en virksomhed, vil du og virksomheden indbyrdes udarbejde en kontrakt med de aftaler i gør jer. Virksomheden køber adgang til vores uddannelser til dig, hvor vi forestår al teori, oplærer dig i praksis, du har mulighed for at deltage i vores træningsdage, vi sørger for eksamen m.m.

Pensum & materialer

Vi har fået fremstillet et helt specifikt pensum til denne uddannelse. Således sikrer vi at du får al den information som du lige netop har brug for under din uddannelse, og vi sikrer samtidig at du ikke studerer en masse teori blot for teorien skyld. Al den teori du gennemgår i dit studie har en meget høj faglig relevans, og tager hele vejen udgangspunkt i at du skal kunne bruge din viden i praksis.

Pensummet finder du til fri download når du logger ind på dit studie. Der laves løbende opdtaeringer af pensum, og du vil modtage besked i studiesystemet hvis der er nye opdateringer til dit pensum. Således sikrer vi at du altid er opdateret med din nyeste viden indenfor dit fagområde.

Dit pensum består af:

Kemi og produkter – CliniCall Partner

 

 

Nogle moduler er teoretiske og indeholder ikke øveprodukter, hvorimod andre indeholder et såkaldt elevkit. Et elevkit sendes direkte til din adresse, som du angiver ved køb af uddannelse.

Dette modul indeholder ikke et elevkit.

Opbygning

Alle vores uddannelser er opbygget således at du først bygger på din teoretiske viden, for herefter at øve din praktiske teori og praktiske behandlinger. Til sidst så afsluttes med emnet “Klinikken” hvor du får indblik i lovgivning omkring behandlinger, GDPR og alt andet du skal vide for at arbejde professionelt med din uddannelse. Materialet kan bestå af læsning, se video, følge guides, små praktiske reflektionsopgaver, praktiske deløvelser, øve hele behandlinger, små tests, skriftlige afleveringer, skriftlige reflektionsopgaver og en portfolioopgave, der viser din udvikling under uddannelsen. Du kan desuden tilmelde dig vores gratis træningsdage i vores lokaler i Aalborg.

Disse tre overordnede emner forbereder dig på din afsluttende eksamen.

 • Basal viden
  Her øver du al den teoretiske viden, som danner grundlag for dine praktiske behandlinger. Det er viden om relevant anatomi, fysiologi, sygdomslære m.m. I dette emne kommer du også ind på ting som produktkemi og produktlære, relevante lægemidler m.m.
 • Behandling
  I behandlingsdelen skal du til at tage hul på det med at udføre behandling i praksis. Du har fået tilsendt et elevkit ved tilmelding til din uddannelse eller ved køb af det praktiske modul, og det er disse produkter du skal bruge til at øve med. Først øves delelementer af uddannelsens praktiske behandlinger, hvor du får en super god indsigt og rutine i hvert element. Forud for hver praktiske øve-element gennemgår du elementet teoretisk. Til øve-elementerne findes skriftlig vejledning, samt videoguides, og du skal efterfølgende rapportere til din underviser. Først når rutinerne for delelementerne er på plads, skal du begynde at øve hele behandlinger. Her skal der i stor stil dokumenteres med både skrift, billeder og evt. videosekvenser, således din underviser kan give dig en grundig og konstruktiv feedback.
 • Klinikken
  Når du uddanner dig indenfor skønhedsbranchen, så er der ting du skal kende til foruden baggrundsteori og behandlingspraksis. Du skal også have kendskab til relevant lovgivning, arbejdsmiljø, klinikhygiejne m.m. uanset hvilken af vores uddannelser du ønsker at gennemføre.
 • Eksamen
  Du skal afslutningsvis gennemføre både en skriftlig og en praktisk eksamen. Den skriftlige eksamen gennemføres online, og tager udgangspunkt i al den teori du er stødt på undervejs i dit studie. Du får rig mulighed for at teste din teoretiske paratviden løbende og op til eksamen. Til den praktiske eksamen skal du gennemføre en behandling på en model, mens din underviser ser med over videokald /livestreaming. Efter endt/bestået eksamen får du tilsendt et eksamensbevis.

Træningsdage

Hos CliniCall Partner har du mulighed for at supplere dine online studier med praktiske øvelser i vores lokaler. Vi tilbyder en træningsdag hver måned i tidsrummet 9-15, med undtagelse af sommer- og juleferien.

Hvis du gerne vil øve nogle af dine praktiske behandlinger under tæt vejledning fra din underviser i vores lokaler, så er du hjerteligt velkommen.  Om det er kunstige negle, ansigtsbehandling, vipper og bryn osv. er underordnet.

At benytte vores træningsdage koster ikke noget – det er blot en ekstra service til dig. 

Vi vil gerne at du melder dig til senest 2 dage før, så vi kan nå at stille udstyret klar til dig, og sørge for du får en god oplevelse med dine praktiske øvelser. Vi aftaler her hvad det er du ønsker at øve, hvilket tidspunkt du forvente at komme, og hvornår du forventer at tage afsted igen osv.

Du finder datoerne for træningsdagene her.

Har du lyst til at supplere din online og praktiske undervisning med endnu mere viden, så er du altid velkommen til at deltage i vores workshop, som altid finder sted dagen før en træningsdag. Dem finder du mere om herWorkshops

Læringsplan & indhold

Du finder her et overblik over indholdet på uddannelsen:
Fagemne Studieindhold Antal lektioner*
Vejledning Videoundervisning og læsning 0,5
Basal lægemiddellære Læsning, skriftlige opgaver, tests, praktiske opgaver og forberedelse 5,0
Basal kosmetisk kemi Læsning, skriftlige opgaver, tests, praktiske opgaver og forberedelse 4,6
Basal produktkemi forståelse Læsning, skriftlige opgaver, tests, praktiske opgaver og forberedelse 11,2
Basal produktlære og hudplejeprodukter Læsning, skriftlige opgaver, tests, praktiske opgaver og forberedelse 5,4
Remedier og apparatur Læsning, skriftlige opgaver, tests, praktiske opgaver og forberedelse 4,6
Gennemsnitligt tidsforbrug for modulet 31,3
*en lektion er svarende til 45 minutter

Læringsudbytte & Karriere

Viden Færdigheder Kompetencer
Har viden om basale lægemidler, produkter og remediers anvendelse indenfor et afgrænset fagområde
Kan anvende sin viden til at supplere anamnese i teoretiske cases
Kan anvende sin viden om lægemidler og produktkemi i teoretiske cases
Har kendskab til lægemidlers distribueringsformer
Kan anvende sin viden ift. kontraindicerede behandlingstiltag indenfor et afgrænset fagområde Kan anvende sin viden om remedier og apparatur i teoretiske cases
Har basalt kendskab til lovgivninger om lægemidler, naturlægemidler og kosttilskud Kan formidle viden om basal lægemiddellære, produktkemi og produktanvendelse indenfor et afgrænset fagområde Kan påtage sig ansvar for at undersøge teoretisk viden om anvendte lægemidler og produkter indenfor et afgrænset fagområde

 

En uddannelse fra CliniCall Partner kan være springbrættet til din nye karriere ligesom du kan bygge på nuværende uddannelser og erfaringer for at øge dine kompetencer inden for skønhedsbranchen. Vi udvider løbende vores uddannelsesprogram således du altid kan finde spændende uddannelser hos os.

Du kunne også være interesseret i...