Anatomi, fysiologi og sygdomslære

4.995,00 DKK

Når du som hudterapeut eller kosmetolog skal arbejde med ansigtet, er det vigtigt at have et godt kendskab til ansigtets opbygning, så du lærer de forskellige konturer at kende.

Således lærer du at genkende, hvis knoglen ligger lige under huden, eller er dækket af en større muskel. Man kan være følsom for tryk der, hvor der ikke er meget muskel eller fedt mellem hud og knogler.

Varenummer (SKU): HUD-01 Kategorier: ,

Beskrivelse

Kosmetolog og Hudterapeut

 

 

Grundlæggende for en kosmetolog eller hudterapeut

Som kosmetolog eller hudterapeut skal du lære at genkende musklernes struktur. Nogle er tykkere end andre, hvordan muskelfibrene vender og hvordan du skal gribe det an ift. berøring og strygninger på ansigtet. Når du kender til musklernes funktioner, så begynder du også at forstå mere omkring mimiske linjer, hvilke muskler der benyttes. Du vil også få en forståelse for hvilke muskler der skal behandles for at afhjælpe linierne osv. Huden er hele grundlaget for en hudterapeut og kosmetolog uddannelse, og det arbejde du skal i gang med.

Hudens funktioner

Huden er et stort emne, som indeholder alt fra en overordnet gennemgang af hudens lag til en grundigere gennemgang af epidermis, dermis og subcutis. I arbejdet med huden er det også vigtigt at kende til hudens vedhængsorganer som sved- og talgkirtler, nerver, blodforsyning m.m. Dette for at forstå hvordan huden fungerer og responderer på forskellige faktorer. Huden har forskellige funktioner, nogle er biologiske og andre sociale. Du lærer om hudens vigtigste funktioner, som du skal beskæftige dig direkte med i dit kommende arbejde i hudterapien. Som bl.a. indebærer hudens reaktioner og sansninger.

Forandringer

Huden gennemgår en masse forandringer gennem livet. Disse forandringer kan bl.a. bestå af bakterier på huden, pigmentering og alderforandringer. Alt sammen noget som fylder rigtig meget i hudterapien. Disse forandringer giver nemlig ofte anledning til at opsøge hjælp hos en hudterapeut eller kosmetolog. For at kunne afhjælpe disse problemstillinger er det vigtigt at have kendskab til hvorfor de opstår, hvordan disse forandringer kan forebygges, samt hvordan man evt. kan behandle forandringerne.

Din viden som kosmetolog eller hudterapeut

Man kan støde på en lang række lidelser i huden, som er vigtige at have kendskab til når der udføres hudterapeutiske behandlinger. Nogle lidelser er smitsomme, andre ikke. Nogle kan kureres og andre kan symptombehandles. Men fælles for de fleste er, at de kan have betydning for behandlingsforløbet hos hudterapeuten eller kosmetologen. Nogle lidelser kan afhjælpes af hudterapeuten eller kosmetologen, og andre lidelser skal en hudlæge ind over. Som hudterapeut eller kosmetolog er det vigtigt at man er i stand til at identificere hudlidelser og bemærke, hvis symptomer skiller sig ud fra det forventede. I så fald kan der være behov for at vejlede kunden i et andet behandlingsforløb, søge læge m.m.

 

Studiestart

Du kan starte på denne uddannelse når som helst og hvor som helst.

Når du køber adgang til en uddannelse eller et modul kan der gå op til 24 timer, før du har adgang til dit studie. Du bliver løbende orienteret om, hvor langt i processen din oprettelse er. Så snart vi har oprettet dig i vores studiesystem får du mail herom. I denne mail finder du loginoplysninger, nyttig viden og en vejledning til at komme igang med dit online studie.

Når du har fået adgang til dit studie eller dit modul, anbefaler vi at du kigger alt dit materiale, opgaver m.m. igennem og danner dig et indtryk af, hvordan du kan strukturere din studietid på bedste vis.  I dit online klasse eller modul finder du en detaljeret læringsplan, som fortæller præcis, hvilke emner og opgaver der skal laves, samt hvor meget tid det forventes at du skal sætte af. Denne tid er dog beregnet ud fra et gennemsnit, og er derfor kun være vejledende. Nogle læser hurtigt og andre lidt langsommere og du gennemfører studiet i det tempo der passer til dig og dit liv.

Pensum & materialer

Vi har fået fremstillet et helt specifikt pensum til denne uddannelse. Således sikrer vi at du får al den information som du lige netop har brug for under din uddannelse, og vi sikrer samtidig at du ikke studerer en masse teori blot for teorien skyld. Al den teori du gennemgår i dit studie har en meget høj faglig relevans, og tager hele vejen udgangspunkt i at du skal kunne bruge din viden i praksis.

Pensummet finder du til fri download når du logger ind på dit studie. Der laves løbende opdtaeringer af pensum, og du vil modtage besked i studiesystemet hvis der er nye opdateringer til dit pensum. Således sikrer vi at du altid er opdateret med din nyeste viden indenfor dit fagområde.

Dit pensum består af:

Anatomi, fysiologi og sygdomslære – CliniCall Partner

Nogle moduler er teoretiske og indeholder ikke øveprodukter, hvorimod andre indeholder et såkaldt elevkit. Et elevkit sendes direkte til din adresse, som du angiver ved køb af uddannelse.

Dette er et teoretisk modul og indeholder derfor ikke et elevkit.

Læringsplan & indhold

Du finder her et overblik over indholdet på uddannelsen:
Fagemne Studieindhold Antal lektioner*
Velkomst og vejledning Videoundervisning og læsning 0,5
Pensum og opgaver Videoundervisning, læsning og forberedelse 0,8
Hoved- og ansigtsknogler Læsning, skriftlige opgaver, tests, praktiske opgaver og forberedelse 4,1
Ansigtets muskulatur Videoundervisning, læsning, skriftlige opgaver, tests, praktiske opgaver og forberedelse 4,3
Huden Læsning, skriftlige opgaver, tests, praktiske opgaver og forberedelse 9,0
Hudens forandringer Læsning, skriftlige opgaver, tests, praktiske opgaver og forberedelse 4,6
Hudens funktioner Læsning, skriftlige opgaver, tests, praktiske opgaver og forberedelse 3,7
Lidelser i huden Læsning, skriftlige opgaver, tests, praktiske opgaver og forberedelse 11,2
Gennemsnitligt tidsforbrug for modulet 38,2
*en lektion er svarende til 45 minutter

Pris

Uddannelsens pris: kr. 4.995,-

Prisen inkluderer:

  • Fri adgang til hjælp og vejledning
  • Eksamensgebyr
  • Uddannelsesbevis
  • Pensum som du behøver

Øvrige omkostninger:
Ingen øvrige omkostninger.

Læringsudbytte

Viden Færdigheder Kompetencer
Har viden om kraniets anatomi og fysiologi Kan anvende anatomisk og fysiologisk viden til at beskrive ansigtets udformning, struktur og funktioner
Kan anvende sin viden til at finde årsagssammenhænge i teoretiske cases
Har viden om relevant patologi indenfor et afgrænset fagområde Kan anvende patologisk viden til at identificere tilstande ud fra teoretiske cases
Kan påtage sig ansvar for at opsøge, undersøge og vurdere indenfor et afgrænset fagområde
Har kendskab til latinske fagtermer inden for et afgrænset fagområde Kan formidle viden om anatomi, fysiologi og patologi indenfor et afgrænset fagområde Kan anvende sin viden tværprofessionelt

Karriere

En uddannelse fra CliniCall Partner kan være springbrættet til din nye karriere ligesom du kan bygge på nuværende uddannelser og erfaringer for at øge dine kompetencer inden for skønhedsbranchen. Vi udvider løbende vores uddannelsesprogram således du altid kan finde spændende uddannelser hos os.

Optagelseskrav

For at tage uddannelse hos CliniCall Partner er der selvfølgelig nogle krav du skal opfylde.

  • Du skal have lyst til at lære og ikke være bange for at tage kontakt til din underviser
  • Du skal bruge en computer/tablet med adgang til internet og skriveprogrammer
  • Du skal have adgang til kamera (fx. på en smartphone) og scanner (dette findes i mange smartphones)
  • Du skal selv skaffe øvemodeller til de behandlinger du skal øve under dit uddannelsesforløb
  • Det er en god ide at have adgang til en printer, hvis du godt kan lide at udskrive vejledninger m.m.

Du kunne også være interesseret i...